Home » Activiteiten » Imkercafé 2023

Imkercafé 2023

Dinsdag 7 november houden we ons eerste imkercafé. Een Imkercafé is de plek om kennis te nemen van alle vragen die spelen op en rond de bijenstand. Imkers ontmoeten elkaar en er wordt een thema besproken. Beginnende en gevorderde imkers zijn van harte welkom. Maar belangstellenden mogen ook aanschuiven. Vooral een avond voor de startende imker die informatie kan opdoen en zijn ervaringen kan delen met de imkers die al wat jaren meelopen in de imkerij. Maar de ervaren imker kan ook steeds weer leren van zijn collega’s. Want besef goed “bij imkeren en je nooit uitgeleerd!” Er is geen jaar hetzelfde.

De avond wordt gestart – inloop vanaf 19.30 uur – met koffie of thee (naar eigen keuze en voor eigen rekening), dan een klein uurtje het thema en wat verder ter tafel komt.

Het thema is deze avond de Aziatische hoornaar.

De Aziatische hoornaar is een exotische wespensoort die zich inmiddels heeft verspreid van Frankrijk tot Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië en België. Ook in Nederland wordt de soort steeds vaker aangetroffen.

Volgens het AD: 

“Iedereen moet uitkijken naar Aziatische hoornaar: monsterwesp duikt op en dat betekent een ramp 

Imkers staan op scherp, nu de Aziatische hoornaar (AH) is opgedoken in de provincie Utrecht en aan de rand van de Gelderse Vallei. Hun grote schrikbeeld is Frankrijk en Spanje, waar 50 procent van de bijenhouders al is gestopt omdat de ‘monsterwesp’ al tienduizenden bijenvolken heeft verslonden. Waren er vorig jaar in Nederland 150 AH-nesten, dit jaar zijn er al 600 gezien.” 

Iedereen is welkom. Schuif dus gerust aan. Opgeven is niet nodig.