NLDoet 2023

Wanneer

11 maart 2023    
10:00 - 15:00

Waar

Bijenstal t Goor
Ingang tegenover de basisschool de Zevenster, Denekamp

Evenement type

NLDoet 2023

Tijdens NLDoet zal dit jaar op zaterdag 11 maart van 10 tot 15 uur de omgeving rondom de bijenstal op ‘t Goor opnieuw opgeknapt worden. De ingang van deze bijenstal bevindt zich aan de Meester Mulderstraat tegenover de basisschool “De Zevenster”. Het toegangspad wordt opnieuw voorzien van houtsnippers en de omgeving gesnoeid. Omdat bijen van het vroege voorjaar tot late najaar voldoende stuifmeel en nectar nodig gaan we bovendien de bijen een handje helpen door een aantal fruitbomen en struiken te snoeien en te ondersteunen met palen en leidraad. D.m.v. gaas willen we sommige struiken en planten beschermen tegen de wind en konijnen. Door bomen, struiken en vaste planten te planten help je de bijen van het vroege voorjaar tot late najaar aan voedsel. Uit stuifmeelonderzoek blijkt bijvoorbeeld dat in april en mei 80% van het stuifmeel dat honingbijen verzamelen, bestaat uit stuifmeel van bomen en struiken. Groen is daarnaast van belang als schuilgelegenheid voor solitaire bijen.

Als je interesse hebt, ben je natuurlijk op 11 maart van harte welkom. De aanwezige imkers zullen je bovendien graag wat meer vertellen over hun bijenvolken. Als de temperatuur het toelaat is het ook mogelijk sommige kasten van binnen te bekijken. Voor koffie en een lunch wordt gezorgd.

 

Wil je nog meer weten over de NLDoet dag neem dan contact op met Henny Groot Zwaaftink (tel. 06 51904223 of e-mail: h-grtzw@home.nl )

Geef een reactie